ANKARADAKİ VOLEYBOL KURSLARI

blog yazısı ekle !

ANKARADAKİ VOLEYBOL KURSLARI

Ankara, büyükşehir olarak tüm alt yapı çalışmalarının ileri düzeyde olduğu bir il olması bakımından spor alanında da kendisini geliştirmeyi başarmıştır. Özellikle de voleybol alanındaki çalışmalarıyla daha çok öne çıkan ve afişlerde sürekli olarak reklamı yapılan bu spor dalı ilin bütün semtinde ve ilçesinde yoğunlukla genişletilme ve geliştirilme çalışmalarının bir parçası olarak karşımızda bulunmaktadır.






İşte bu açıdan sözünü ettiğimiz kursların insanların voleybol zevkinin artmasında ya da oluşmasında çok önemli bir rolü bulunduğu çok açık olarak bilinmektedir. Yine bu kurslar vasıtasıyla bölgesel ve ulusal turnuvalara katılabilme imkanına kavuşan birçok voleybol oyuncusu da bulunmaktadır. Voleybolun tüm kurallarının usta hocalarla ve deneyimli antrenörlerle öğretildiği bu ekip çalışması Ankara ilinde Ankara voleybol kursları olarak birçoklarının diğer kurslar kadar ilgi duyduğu ve gittiği kurslar arasında yerini almaktadır.

Ayrıca bu kurslar, bir ekip çalışmasının oyunu olan voleybolun üzerine kurulmuş olduğundan hem takım ruhuna sahip olmanın verdiği psikolojik sorumluluk bilincinin hem de sosyal sorumluluk bilincinin gerektiği gibi yerine getirilmesinde kilit rol oynama konumundadır. Bu açıdan sözü edilen spor dalının voleybol tutkunlarının olduğu kadar bu oyunu oynamayı isteyenlerin de katıldıkları sosyal etkinliklerin başında gelmektedir.

Ankara ilinde birçok spor salonları mevcuttur. Ve bu spor salonlarında birçok spor dallarının kursları verilerek sosyal olarak insanların bir faaliyet içerisine katılım göstermeleri amaç edinilmektedir. İşte bunlardan birisi olan Ankara voleybol kursları, ilin başlıca önemli merkezlerinde toplanarak halka bu sporun sevdirilmesini ve üstün yetenekli sporcuların ileride ülkemizi temsil etmeleri amacıyla eğitilmeleri amacıyla kurulmuşlardır. Başlıca spor merkezleri olarak Çankaya gösterilebilir.

Buna bağlı Tunalı, Kızılay, Maltepe, Demirtepe gibi yerlerde de voleybol kursları için yaz okulları bulunmaktadır. Gerçek voleybol sahanın minyatürleştirilmiş olarak kurulduğu bu halı sahalarda takım halinde voleybol oynanarak burada voleybol oynayan insanların kendilerini bir gruba ait olarak görmeleri amaç edinilmeye çalışılmaktadır. Kursun bitiminde katılımcılara katılım belgesinin verilmesinin yanı sıra başarılı olarak kursu tamamlayan kursiyerlere ayrıca sertifika da verilerek çeşitli voleybol takımlarında yer almaları da sağlanmaktadır.